Home

De Afdeling Mobiliteit en Ruimtelijke Planning (AMRP) van de Universiteit van Gent is een multidisciplinaire en internationaal georiënteerde onderwijs-onderzoeksgroep binnen de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur, op het gebied van adaptieve ruimtelijke planning, in relatie tot duurzame mobiliteit, woonstijlen, economische concurrentiekracht, klimaatverandering, gezondheid, energietranslatie, en de governance van grote projecten. Het werkveld van de onderzoeksgroep is gefocust op de bijzondere evolutionaire eigenschappen en 'horizontale' condities van metropolitane deltagebieden, zoals die van de Rijn, Maas en Schelde. Nationale, internationale, alsmede inter- en binnen-facultaire samenwerking vindt met name op de hiermee verbonden domeinen plaats.

Vanuit deze achtergrond ontwikkelt AMRP ook belangrijke praktische bijdragen aan beleidsrelevant onderzoek, waaronder het Steunpunt Ruimte, IDM 2.0, de denktank klimaatadaptie Vlaanderen (DKA).

Daarnaast draagt AMRP actief bij aan internationale congressen en onderzoeks-uitwisseling.

Nieuws

Terugblik op de AESOP Planning & Complexity conferentie

Hieronder kan u enkele sfeerbeelden vinden van onze succesvolle AESOP Planning & Complexity conferentie dat doorging van 12 tot en met 14 april. 

Lees meer Algemeen nieuws

Maak parkeren duurder en haal rijstroken weg

De stad Gent heeft deze week een nieuw circulatieplan ingevoerd, waarbij auto's zo veel mogelijk uit de binnenstad worden geweerd. Automobilisten zijn nog wel welkom, maar moeten vaker omrijden om hun bestemming te bereiken hierdoor…

Lees meer pers

Renoveren van Denderstuwen is niet voldoende tegen overstromingen

In de Denderstreek vrezen ze nieuwe overstromingen, als er niet snel wordt gemaakt van nieuwe stuwen. In Wallonië zijn die zo goed als allemaal vernieuwd. Maar in Vlaanderen zijn er nog maar 2 up-to-date. En dat kan voor overstromingen…

Lees meer pers