Home

De Afdeling Mobiliteit en Ruimtelijke Planning (AMRP) van de Universiteit van Gent is een multidisciplinaire en internationaal georiënteerde onderwijs-onderzoeksgroep binnen de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur, op het gebied van adaptieve ruimtelijke planning, in relatie tot duurzame mobiliteit, woonstijlen, economische concurrentiekracht, klimaatverandering, gezondheid, energietranslatie, en de governance van grote projecten. Het werkveld van de onderzoeksgroep is gefocust op de bijzondere evolutionaire eigenschappen en 'horizontale' condities van metropolitane deltagebieden, zoals die van de Rijn, Maas en Schelde. Nationale, internationale, alsmede inter- en binnen-facultaire samenwerking vindt met name op de hiermee verbonden domeinen plaats.

Vanuit deze achtergrond ontwikkelt AMRP ook belangrijke praktische bijdragen aan beleidsrelevant onderzoek, waaronder het Steunpunt Ruimte, IDM 2.0, de denktank klimaatadaptie Vlaanderen (DKA).

Daarnaast draagt AMRP actief bij aan internationale congressen en onderzoeks-uitwisseling.

Nieuws

Levende steden

De succesvolle publieke verdediging van Thomas Verbeek zijn doctoraat vond plaats in de zaal "Rector Vermeylen" (Het Pand) en had deze titel: "Levende steden: het herverbinden van milieugezondheid en stadsplanning".

Lees meer Algemeen nieuws

Krijgt Raversijde tramverbinding met luchthaven?

De stad wil in de toekomst de luchthaven met de tram verbinden. Het is een van de mogelijkheden die het Stadsatelier onderzoekt om Raversijde nieuw leven in te blazen. “Hoogdringend”, zegt Georges Allaert in: Het Laatste Nieuws: Slaapwijk…

Lees meer pers

U stond nog nooit zó lang in de file

Het filerecord werd vorig jaar alweer scherper gesteld. Hoe kunnen we voorkomen dat Vlaanderen tot stilstand komt? Knack trotseerde de winterfiles en trok op onderzoek en contacteerde Dirk Lauwers (pdf). 

Lees meer pers