Professional Research Staff

Séverine Baert 09/331.32.57

Séverine Baert heeft een Bachelor in Sociaal Cultureel Werk (Hogent, 2001) en een Master in Vergelijkende Cultuurwetenschappen (Ugent, 2004).
Na haar vele reizen, buitenlandse stage en onderzoek groeide haar interesse in internationale samenwerking. Haar onderzoek naar verlaten dorpen en rurale gemeenschappen in de bergen resulteerde in de oprichting van een vzw voor duurzame ontwikkeling in de bergen, waarvan ze zes jaar lang bestuurder was. Ze werkte voornamelijk rond duurzaamheid, cultureel erfgoed en sociaal-economische ontwikkeling en dit voor vzw’s en publieke organisaties. Ze werkt nu voor het Belgisch ESPON2020 contactpunt en URBACT.

Tom Goosse 09/331.32.60

Tom Goosse heeft een Bachelor in Fysische Geografie (VUB, 2010) en een Master of Science in de Geografie (VUB, 2012) met een specialisatie in Terrestrische Ecosystemen en Global Change. 

Hij heeft als onderzoeker op verschillende onderzoeksprojecten gewerkt over de integratie van aardwetenschappelijke kennis in de ruimtelijke planning en over territoriale ontwikkeling ten aanzien van de klimaatsverandering. Sinds februari 2018 werkt hij aan het FRAMES-project, een Interreg North Sea Region project. Het doel van het project is de veerkracht van overstromingsgevoelige gebieden te verhogen via ruimtelijke planning en een samenwerking met de lokale gemeenschappen.